סמן V וריטס והמשלוח בדרך

אל על מדווחת על שיפור בכל הפרמטרים העסקיים ברבעון השני

אל על מדווחת על שיפור בכל הפרמטרים העסקיים ברבעון השני

אל על חוזרת לקצב הכנסות שנתי הגבוה מ-2 מיליארד דולר; לראשונה מזה כשנתיים מעבר לרווח תפעולי חיובי (EBIT). זינוק בהכנסות ברבעון השני של 2022 ל-516 מיליון דולר. דינה בן-טל, מנכ״לית אל על: פירות תוכנית ההתנעה מחדש משתקפים היטב בתוצאות הרבעון
15.08.22 / 07:43
אל על מדווחת על שיפור בכל הפרמטרים העסקיים ברבעון השני
15.08.22
אל על מדווחת על שיפור בכל הפרמטרים העסקיים ברבעון השני

חברת אל על מדווחת הבוקר על התוצאות הכספיות של החברה לרבעון השני של 2022. הרבעון השני של 2022 משקף, לראשונה מאז פרוץ משבר הקורונה, רבעון שלם של פעילות מלאה ושמיים פתוחים לאורך כל תקופת הרבעון. החזרה המהירה לביקושים הגבוהים והקשיחים לשירותי תעופה הובילו את אל על לגידול במכירות ולקצב הכנסות שנתי של יותר מ-2 מיליארד דולר, קרוב לזה שאפיין את פעילות החברה בשנת 2019, קודם למשבר הקורונה. אל על מדווחת על גידול בסך ההכנסות ברבעון השני של 2022 שהגיע ל-516 מיליון דולר, גבוה מזה בתקופה המקבילה בשנת 2019, וזאת בעוד היקף פעילות החברה מהווה כ-73% מסך היקף הפעילות בתקופה המקבילה ב-2019. 

 

הביקושים החזקים לטיסות והתאוששות שוק התעופה באים לידי ביטוי בהמשך צמיחה עקבית בהכנסות אל על מרבעון לרבעון, זה הרבעון השביעי ברציפות. המשך מגמת העלייה בהכנסות הינה בהלימה לגידול בהיקף כושר הייצור. ברבעון השני של 2022 הפעילה החברה 35 מטוסים, בהשוואה להפעלתם של 45 מטוסים בשנת 2019. החל מחודש אוגוסט 2022 צפויים להיכנס בהדרגה לפעילות 4 מטוסי 777 נוספים וכבר במחצית הראשונה של 2023 צפויה החברה לקבל את מטוס הדרימליינר ה-16 . החברה בוחנת דרכים נוספות להגדלת כושר היצור כגון באמצעות הכנסת מטוסים בחכירות רטובות.

 

במקביל, החברה ממשיכה לשפר בעקביות את המדדים התפעוליים, ומדווחת ברבעון השני על EBITDAR   חיובי של 64 מיליון דולר, ורווח נקי של כ- 100 מיליון דולר שהושפע בעיקר מרווח מס חד פעמי מעסקת הפניקס. בנטרול השפעה חד פעמית זו נרשם שיפור בהפסד הנקי שהסתכם ברבעון השני של 2022 ב-15מיליון דולר לעומת 81 מיליון דולר ברבעון המקביל.

 

אל על עברה ברבעון השני של 2022 לרווח גולמי ולרווח תפעולי, לראשונה מאז פרוץ משבר הקורונה. תהליכי ההתייעלות שעוברת החברה, ושמירה מוקפדת על ההוצאות, לצד חתימת ההסכם עם הטייסים, מובילים להמשך גידול ברווחיות החברה, חרף עלייה עולמית במחיר הדלק.  

 

אל על מדווחת על שיפור ניכר בתזרים המזומנים מפעילות שוטפת שהגיע ברבעון השני של 2022 ל-163 מיליון דולר. החברה מחזקת את בסיס ההון בהתמדה, ויתרת המזומנים של החברה, נכון לסוף הרבעון השני של 2022, מסתכמת בכ-340 מיליון דולר.

 

כמו כן זהו רבעון שביעי ברציפות של צמיחה בהכנסות. קיים פוטנציאל להמשך גידול במכירות לאור צפי לכניסת מטוסים נוספים לפעילות עוד השנה, השבת צי 777 לפעילות, כניסת מטוס Dreamliner ה- 16 כבר במחצית הראשונה של 2023 וייתכן אף מטוס Dreamliner נוסף. זאת לצד בחינת פתיחת נתיבים חדשים למזרח  וליעדים אטרקטיביים נוספים.

 

דינה בן-טל, מנכ״לית אל על: פירות תוכנית ההתנעה מחדש (RESTART) שהפעלנו עם החזרה לשגרה משתקפים היטב בתוצאות הרבעון בכל מדדי הליבה, דבר שמאפשר לנו לעבור שלב מניהול הוצאות לניהול צמיחה ופיתוח עסקי; אנו ממשיכים להתמקד בשיפור השירות, בהחזרה מדורגת של הצי שלנו לפעילות מלאה ולמימוש הפוטנציאל של טיסה מעל סעודיה ופיתוח נתיבים חדשים; פוטנציאל הצמיחה והשיפור ברווחיות עדיין גדול, בהינתן העובדה שאנו פועלים בהיקף של כ-70% מהצי שלנו בהשוואה ל-2019; חשוב לי להודות לעובדים המסורים שלנו, ללקוחות הנאמנים שלנו, לבעלי המניות והמשקיעים וכן לשותפים החדשים שלנו הפניקס, על האמון החזק בנו״.

 

איציק אליאב, סמנכ״ל הכספים: ״הניהול העקבי והמוצלח שלנו אל מול אתגרי משבר התעופה הגלובלי, מתבטאים היטב ברבעון זה; המעבר לרווחיות והשלמת עסקת הפניקס מאפשרים לנו להמשיך ולתמוך בחיזוקה של  תשתית פיננסית איתנה ובריאה; וכן מעבר למוד של צמיחה ופיתוח עיסקי, זאת לצד ניהול יעיל ומהודק של צד ההוצאות, שמירה על יתרות נזילות גבוהות ושיתוף פעולה פורה עם גופים פיננסים בעולם״.