סמן V וריטס והמשלוח בדרך

גידול ביבוא הסחורות לישראל ב-2024 לצד ירידה ביצוא

גידול ביבוא הסחורות לישראל ב-2024 לצד ירידה ביצוא

נתונים מעודכנים לשנת 2024, המצביעים על מגמות משתנות בסחר החוץ של ישראל, עם עלייה חדה ביבוא ממדינות אסיה לצד ירידות ביצוא לשווקים מסורתיים כמו ארה"ב ואירופה
26.01.25 / 16:24
גידול ביבוא הסחורות לישראל ב-2024 לצד ירידה ביצוא
26.01.25
גידול ביבוא הסחורות לישראל ב-2024 לצד ירידה ביצוא

 נתוני סחר החוץ של ישראל לשנת 2024, מהם עולה כי יבוא הסחורות (ללא יהלומים) רשם עלייה מתונה של 0.4% והסתכם ב-339.5 מיליארד ש"ח, בעוד היצוא ירד ב-4.2% ל-223.6 כדור הארץ ש" ח.

 

עמדת המסחרי של ישראל עומדת על 115.9 מיליון ש"ח, עלייה של 10.6% לעומת השנה הקודמת.

 

על פי תאריך, היבוא מארצות אסיה רשם על חדה של 13.7%, בעיקר מברזיל, איחוד האמירויות ויוון, בעוד שהיבוא מטורקיה, שוודיה ואוסטרליה ירדייה. מנגד, יצוא הסחורות לאיחוד האירופי עלה ב-25.3% בשלושה החודשים האחרונים של השנה, בעוד היצוא לארצות הברית רשם ירידה של 12.6%.

 

הגירעון המסחרי הגדול ביותר נרשם מול סין, שוויץ, גרמניה ואיטליה, בעוד שישראל ממשיכה לשמור על עודף מסחרי מול ארה"ב, אירלנד והודו.

 

בתחום היהלומים נרשמה ירידה חדה של 21.9% ביצוא שהסתכם ב-20.6 מיליארד ש"ח, כאשר המרכזים היעדים נשארו ארה"ב, הונג קונג והודו. יבוא היהלומים צנח ב-30.2% ל-11.3 במיליוני ש"ח, בעיקר מבלגיה, הודו ואיחוד האמירויות.

 

מגמות הסחר ברבעון האחרונות מצביעות על עלייה מואצת ביבוא הסחורות מסין, שגדל ב-102.6% בחישוב שנתי, וכן על גידול ביצוא לאיחוד האירופי ואסיה, שיעור ירידה חדה ביצוא לארצות הברית.

 

בלמ"ס שלנו כי הם מצביעים על שינויים משמעותיים במאזן החר הבינלאומי של ישראל, עם דגש על הגידול ביבוא מאסיה והקבלות עם ירידות ביצוא למדינות מערביות מרכזיות.