במטרה להעלות את השימוש בכלים דיגיטליים בקרב העסקים, הסוכנות לעסקים קטנים ובינונים יוצאת במסלול מענקים של עד 350 אלף שקל לעסק, לטובת הטמעת מערכות מחשוב וכלים דיגיטליים. שימוש בכלים דיגיטליים ומערכות מחשוב יכול לסייע לעסקים בייעול התפעול של העסק ולהקל בניהול התהליכים, באופן שיביא לשיפור התוצאות העסקיות ועל ידי כך להעלאת רמת הפריון של העסקים בישראל, הנמוכה בהשוואה למדינות ה-OECD.
סקר של הלמ״ס למדידת רמת הדיגיטציה של העסקים בישראל שפורסם בנובמבר 2021, הראה שרמת הדיגיטציה של העסקים בישראל נמוכה בהשוואה למדינות באירופה.
במחקר שבוצע במשרד הכלכלה בשיתוף הלמ״ס עלה שרמת העצימות הטכנולוגית של עסקים בישראל נמוכה בהשוואה לעסקים במדינות אירופה, ובפרט בענפים השירותים שאינם הייטק, ובענפי התעשייה המסורתיים
כך למשל, עלה במחקר שבהשוואה בינלאומית של הפער הדיגיטלי על ענפי אירוח ואוכל והמסחר עולה שישראל נמצאת מתחת לממוצע האיחוד האירופי בכל סוגי הטכנולוגיות שנבחנו.
על מנת לסייע לעסקים קטנים ובינוניים להטמיע כלים דיגיטליים ומערכות מחשוב, להעלות את המודעות ולהפחית את החשש מהסיכון הנתפס אל מול העלויות הנדרשות, פרסמה הסוכנות קול קורא למתן סיוע לעסקים. הסיוע הניתן הוא השתתפות של 35% מהוצאות מוכרות ועד לתמיכה של 350,000 שקל, בהוצאות שנוטלים על עצמן אותם גורמים עסקיים המתחייבים להטמיע תהליכי מחשוב חדשניים. התכנית תומכת בעסקים מתחומי המסחר והשירותים, והתעשייה המסורתית בעלי מחזור כספי שנתי של עד 100 מיליון שקל.
נעמי הימיין-רייש, סגנית מנהל הסוכנות: ״מהמחקר והנתונים אנו למדים שענפי המסחר והשירותים בישראל (שאינם בתחום ההייטק) והתעשייה המסורתית בישראל משתמשים פחות בכלים דיגיטליים ביחס לעסקים דומים באירופה. הטמעה של כלים דיגיטליים יכולה לייעל את הפעילות העסקית ולהביא לגידול בפריון של העסקים. התכנית תסייע להעלות את המודעות בקרב העסקים, ותעודד אותם להטמיע מערכות מחשוב תוך השתתפות שלנו בסיכון שהם רואים לנגד עיניהם״.