חברת MSC, חברת הספנות הגדולה בעולם, נקטה במהלך מפתיע והחליטה להסיט את כל אניות הענק שלה, בעלות קיבולת של 19,200 עד 24,300 TEU, מפעילות במסלול שבין אסיה לצפון אירופה לטובת קווים שפועלים מאסיה אל הים התיכון ומאסיה אל מערב אפריקה.
המהלך מגיע לאחר שהחל מהחודש הנוכחי MSC פועלת באופן עצמאי בנתיבי הסחר המרכזיים שבין מזרח ומערב. במקום האוניות הענקיות, החברה תפעיל כעת ספינות קטנות יותר, בעלות קיבולת ממוצעת של 14,700 TEU, בקו אסיה–אירופה הצפונית.
על פי דיווח של Alphaliner, הנתמך בנתוני מדד המחירים לספנות משנחאי (SCFI), תעריף ההובלה בין שנחאי לצפון אירופה ירד בשבוע שעבר ל-1,578 דולר ל-TEU – ירידה חדה של 44% במהלך שבעת השבועות הראשונים של השנה. צמצום הקיבולת בנתיב זה עשוי להיות ניסיון לייצב את המחירים ולמנוע המשך שחיקה.
מנגד, תעריפי ההובלה בקווים הקצרים יותר, דוגמת שנחאי–מערב אפריקה, נמצאים במצב טוב בהרבה ועומדים על כ-4,000 דולר ל-TEU.
אנליסטים מחברת הייעוץ Sea-Intelligence ציינו כי ״הירידה בתעריפים לצפון אירופה מהירה ועמוקה מהתנודתיות העונתית הרגילה, בעוד שתעריפי ההובלה לאגן הים התיכון דווקא מתנהלים בהתאם למגמות העונתיות״.
הסטת אוניות הענק של MSC אל קווים רווחיים יותר עשויה להשפיע על שוק הספנות העולמי ולהגביר את התחרות בנתיבים החדשים. המהלך מצביע על החשיבות הרבה שמייחסת החברה לשמירה על רווחיות, תוך התאמה דינמית לשינויים בתעריפי ההובלה הימית.